Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


hik.hu

Kép Faépítés

 

Malonyai Dezső - A magyar nép művészete

Kép     "Sorra vesszük hazánk magyarlakta részeit, annál tüzetesebben, mennél exponáltabb az illető vidék, s röviden ismertetve, jellemezve az ott lakó népet: leírjuk és képekben bemutatjuk templomát, temetőjét, házát, otthonát, kertjét, őt magát, ruhaviseletét, házi és munkaeszközeit..."

 

 

 

 

 

 

Magyar néprajz : nyolc kötetben

Kép "A kötet maradandó emléket állít a tradicionális magyar társadalomnak, összefoglalja a néprajztudomány által eddig felhalmozott ismeretek javát. Reményünk szerint haszonnal forgathatják majd a rokontudományok, különösen a szociológia, a történetírás, a jogtudomány, a nyelvtudomány művelői is."

 

 

 

 

 

 

Balassa-Ortutay - Magyar néprajz

Kép "A népi kultúra megismerése annak a tanulságnak levonásával jár, hogy az elődök rendkívül nehéz gazdasági és társadalmi körülmények között milyen nagyszerű alkotásokat tudtak létrehozni, olyanokat, melyek joggal sorolhatók a nemzet egyetemes értékei közé."

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyar Néprajzi Lexikon

Kép "A Magyar Néprajzi Lexikon a magyar népi kultúrával foglalkozik a magyar nyelvterület egészére kitekintve, a lexikonírás és szerkesztés sajátos módszerei szerint. A szerzők elsősorban arra törekedtek, hogy a meglevő eredményeket és ismereteket összefoglalják. A cikkek 1970–1975 között íródtak."

 

 

 

 

 

 

Kiszely István- A Magyar Nép Őstörténete

Kép "A hun-kutatás nélkül nincs magyar őstörténet. Gyökereink olyan területekre - Belső-Ázsiába - vezetnek, amely terület múltját Európában nem, vagy csak alig ismerik. A hunokkal kapcsolatban az antik történetírás az ókori földrajztudomány évezredes képtelenségeit ismételgeti."